cannabisblaadjes

Meer sluitingen van gebouwen vanwege kweekspullen

25 oktober 2017

De aanhoudende schreeuw om meer bevoegdheden in de strijd tegen cannabis krijgt binnenkort een nieuwe dimensie. In de nabije toekomst wordt het mogelijk om woningen en gebouwen te sluiten waar spullen aanwezig zijn die kunnen worden gebruikt voor hennepteelt en de productie van andere drugs. Dus ook zonder de aanwezigheid van cannabis zullen binnenkort de planken voor ramen van panden gaan. Deze dwaze plannen zullen tot veel machtsvertoon en misbruik van bevoegdheden leiden. Mr. Maurice Veldman zet de zaken op een rijtje. Lees verder»

Peru

Parlement Peru legaliseert medicinale cannabis

24 oktober 2017

De (medicinale) cannabis revolutie op het Amerikaanse continent dendert vrolijk voort. Peru is het zoveelste land dat besluit dat het genoeg is geweest met de war on drugs. Nadat het kabinet vorige donderdag al instemde met de legalisering van mediwiet, stemde ook het Congres er vervolgens massaal mee in. De stemming in het Congres van Peru liet aan duidelijkheid niets te wensen over: 66 parlementsleden stemden voor legalisering van medicinale cannabis, 4 waren ertegen en 3 weten nog steeds niet wat ze ervan moeten denken en onthielden zich van stemming. Dankzij het wetsvoorstel dat dus door de regering is voorbereid wordt het verbod op het gebruik, de teelt en de distributie van mediwiet opgeheven in het Zuid-Amerikaanse land met ruim dertig miljoen inwoners. Lees verder»

ABC

Reportage – ‘Nieuwe Wet Damocles van Stef Blok maakt burgers vogelvrij’

5 oktober 2017

Burgemeesters in Nederland hebben in 2016 duizend panden gesloten omdat er drugs werden aangetroffen. Demissionair minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok (VVD) vindt dat niet genoeg. Hij wil dat burgemeesters meer bevoegdheden krijgen om tegen drugscriminaliteit op te treden. De 46-jarige MS-patiënt Jean-Paul ’t Gilde loopt strompelend de rechtbank in Middelburg binnen. Angstvallig klampt hij zich vast aan alles wat maar een beetje houvast geeft, want zijn benen willen het wel eens begeven. Vorig jaar besloot de burgemeester van Middelburg dat Jean-Pauls huis drie maanden dicht moest. De politie had tijdens een huiszoeking namelijk een zak met ‘hennep’ aangetroffen die, volgens de burgemeester, bestemd zou zijn voor de handel. ’t Gilde eist nu bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant een schadevergoeding van de gemeente, omdat hij vindt dat hij ten onrechte uit zijn huis is gezet. Lees verder»