wietblaadje 1

Niet toestaan cannabiswinkels in een gemeente stimuleert zwarte markt

28 september 2022

In alle staten die cannabis hebben gelegaliseerd, zijn er steden en gemeenten die weigeren cannabiswinkels (of coffeeshops zoals we ze kennen in Nederland) toe te staan, waardoor de zwarte markt zijn gang kan gaan, volgens een eerste in zijn soort rapport van Leafly (NASDAQ:LFLY). Vorige week heeft Leafly een in zijn soort rapport rapport uitgebracht waarin de onbedoelde, schadelijke gevolgen worden beschreven die optreden wanneer lokale gemeenten ervoor kiezen om geen cannabiswinkels toe te staan ondanks dat de staat waarin ze liggen cannabis heeft gelegaliseerd. Lees verder»

wietblaadje 1

Wereld antidopingagentschap: cannabis blijft verboden voor atleten

27 september 2022

Eind vorige week maakte het Wereld antidopingagentschap (World Anti-Doping Agency, WADA) bekend in een persbericht dat cannabis voorlopig verboden blijft voor atleten. In september 2021 stemde het uitvoerend comité er op verzoek van een klein aantal belanghebbenden mee in om een ​​herziening te starten van de lijststatus van cannabis, een stof die alleen in competitieverband is verboden. Sindsdien heeft de List Expert Advisory Group (LiEAG), die is samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op het gebied van farmacologie, forensische toxicologie, misbruikstoffen, analytische wetenschap, farmacie, sportgeneeskunde, scheikunde, endocrinologie, interne geneeskunde, regelgevende aangelegenheden, peptiden en groeifactoren, en hematologie, van negen landen over de hele wereld begonnen aan een volledige en grondige herziening van de status in de sport van THC. Lees verder»

wietblaadje 1

Bakker wil stigma rond wiet doorbreken en bakt hennepbrood

27 september 2022

Naast croissantjes, tijgerbollen en slagroomgebak vind je nu ook hennepbrood in het schap van bakkerij Van Malkenhorst in Westland. Je wordt er niet stoned van, het is vooral heel erg krokant. 'Knapperiger dan volkorenbrood', zegt initiatiefnemer Vincent Valstar. Met hennepbrood wil de geboren en getogen Naaldwijker het stigma rond hennep doorbreken. Lees verder»