weed jar

Zwitserland gaat belasting heffen over verkoop van cannabisplanten

13 maart 2018

Het Zwitserse administratief hooggerechtshof heeft bepaald dat er een belasting van 25 procent wordt geheven over cannabisplanten. Dit is hetzelfde tarief als dat voor een tabaksplant. Het hof kiest hiervoor omdat cannabis op dezelfde manier wordt gerookt als tabak. Hiermee valt de belasting hoger uit dan winkeliers en producenten hadden gehoopt. Zij hoopten dat het hof zou kiezen voor hetzelfde tarief als op tabaksproducten wordt geheven, namelijk een belasting van 12 procent. Lees verder»

wietplant

De wietproef komt er, maar niemand weet hoe of wanneer

21 januari 2018

Morgen wordt er over de proef gestemd in de Tweede Kamer, maar je kunt je afvragen of het überhaupt de bedoeling is dat het experiment slaagt. Het Nederlandse wietbeleid is allang niet vooruitstrevend meer. Vroeger kwamen vanuit de hele wereld kwamen mensen naar hier om met bloeddoorlopen ogen en een joint in de hand op onze fietspaden te lopen. Maar inmiddels is het Nederlandse gedoogbeleid ingehaald door landen als Uruguay, Luxemburg en delen van de VS. Het huidige kabinet ziet ook in dat het tijd is om eens te kijken of het huidige wietbeleid niet beter kan. Lees verder»

wietbladkes

Nieuwe regering Luxemburg wil wiet volledig legaliseren

3 december 2018

Zowel de kweek als de verkoop, het bezit en het gebruik van de softdrug – ook voor recreatieve doeleinden – worden toegestaan. Luxemburg loopt daarmee voorop in Europa. De nieuwe regering van Luxemburg wil cannabis volledig gaan legaliseren, ook voor recreatief gebruik. Het gaat om zowel de kweek als de verkoop, het bezit en het gebruik van de softdrug, staat in het maandag gepresenteerde regeerakkoord. Luxemburg zou het eerste Europese land zijn dat wiet volledig decriminaliseert. Wanneer de legalisering een feit is, staat evenwel nog niet vast. In het regeerakkoord belooft de regering alleen “aan wetgeving te gaan werken”. Lees verder»