Aandoeningen

Er zijn voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar die aantonen dat cannabis werkt bij:

  • Pijn, spierkrampen en spiertrekkingen bij MS of ruggenmergschade
  • Misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids
  • Misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker, hepatitis C­ of hiv­infectie en aids
  • Chronische pijn (voornamelijk als de oorzaak in het zenuwstelsel zit bijvoorbeeld door beschadiging van een zenuwbaan, fantoompijn, aangezichtspijn of chronische pijn die blijft bestaan na het genezen van gordelroos)
  • Syndroom van Gilles de la Tourette
  • Therapieresistent glaucoom

Daarnaast zijn er nog tal van positieve berichten en gegevens van artsen en patiënten over de werkzaamheid van cannabis bij tal van andere aandoeningen. Echter hiervan is nog niet wetenschappelijk vastgesteld dat medi-cannabis een verschil kan maken bij deze aandoeningen. Voorbeelden van bovengenoemde aandoeningen zijn: de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, epilepsie, jeuk, migraine, reuma, reumatoïde artritis, ADHD en hersentrauma.

Belangrijk om te onderschrijven is dat medi-cannabis deze aandoeningen niet geneest. Het kan wel de klachten van de aandoening verminderen. Er is een mogelijkheid wanneer men gebruik maakt van medi-cannabis dat de doseringen van de oorspronkelijke medicatie naar beneden kan worden bijgesteld. Daarnaast kan medi-cannabis een positieve invloed hebben op de bijwerkingen van uw medicatie. Het is aan een arts om te bepalen bij welke aandoening en in welke situatie medicinale cannabis een geschikte keuze is.