Dosering en gebruik (Instructies)

Thee (volgens bureau cannabis)

De variëteit Bedrocan is het meest geschikt voor het bereiden van thee, deze bereidt u als volgt:

Breng 500 ml (0,5 liter) water afgedekt aan de kook.
Voeg 0,5 gram (ongeveer 2 theelepels of 1 maatschepje) medicinale cannabis toe.
Draai het vuur zacht en laat de thee nog 15 minuten zachtjes met de deksel op de pan doorkoken. Neem de thee van het vuur en zeef de thee.
Bewaar de thee in een thermoskan als u deze nog op dezelfde dag wilt drinken.

Als u thee voor een aantal dagen wilt zetten, gebruik dan 1 gram (ongeveer 4 theelepels of 2 maatschepjes) medicinale cannabis op 1 liter water. Na de bereiding ­ zoals hierboven beschreven ­ voegt u een zakje of theelepel koffiemelkpoeder toe aan de nog warme thee. Daarna laat u de thee afkoelen en bewaart u de afgekoelde thee in de koelkast. Na afkoelen is de thee een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Koffiemelkpoeder voorkomt dat de werkzame stoffen in de thee na het afkoelen gaan plakken aan de binnenkant van de theekan of mok waardoor de thee minder werkzaam wordt. Als u thee uit de koelkast wilt gebruiken, mag u deze weer opwarmen. Ook mag u suiker, siroop of honing toevoegen om de smaak te verbeteren.

Wietthee sterker gedoseerd

De snelste methode om een lekker kopje wietthee te maken is gewoon per kopje. Het is dan na een kwartiertje al klaar en je kunt precies die hoeveelheid wiet erin doen als je wilt, het is dus goed te doseren. Verkruimel de gewenste hoeveelheid wiet (0,2 tot 0,5 gram, of meer als je zeker van je zaak bent) in een mok en giet de mok halfvol met kokende melk. Laat het een kwartiertje trekken terwijl je af en toe roert. Hierna vul je de mok bij met kokend water en je thee(zakje). Als de thee getrokken is zeef je het even met een theezeefje en kun je genieten van een heerlijk kopje wietthee. Je kunt in dit recept ook alleen melk gebruiken en er bijvoorbeeld een anijsklontje of cacaopoeder aan toevoegen. Op die manier heb je geen wietthee, maar wiet-anijsmelk of wiet-chocolademelk. Gebruik de wietmelk in een koffie-verkeerd en je hebt een wietkoffie. Alles kan, het is jouw feestje. Bron: CNNBS

Dosering

U start met het drinken van 1 kop (0,2 liter) thee ’s avonds. Als u na een tot twee weken een onbevredigend resultaat heeft, dan kunt u ­ in overleg met uw arts ­ ’s ochtends een extra kop (0,2 liter) thee drinken. Geeft de thee bij u onvoldoende verlichting van de klachten, dan kunt u ­ samen met uw arts ­ inhalatie van medicinale cannabis overwegen. Inhalatie werkt sneller en sterker dan thee. Bovendien is de juiste dosering makkelijker te bepalen.

Inhalatie

Gebruik voor de inhalatie van medicinale cannabis een betrouwbare vernevelaar. Vernevelaars ­ met gebruiksinstructies ­ zijn onder meer verkrijgbaar in de apotheek.

Dosering

Plaats de eerste keren ongeveer 200 mg (1 theelepel of 1/2 maatlepel) medicinale cannabis in de verdamper.
Verhit de cannabis en inhaleer daarna een keer.
Wacht enkele minuten voordat u weer een keer inhaleert.
Herhaal dit enkele keren ­ inclusief wachten tussen twee inhalaties ­ tot u het gewenste effect bereikt of tot (psychische) bijwerkingen optreden. Doe dit in het begin een of twee keer per dag.

Het is belangrijk dat u de dosering langzaam opbouwt. U kunt pas na verloop van tijd meerdere keren per dag inhaleren. Overleg dit wel altijd eerst met uw arts. De dosering en gebruikte hoeveelheden cannabis kunnen namelijk sterk variëren tussen individuele patiënten.

Bron: Bureau voor Medicinale Cannabis