Geschiedenis

Piramide is begonnen in 1992. De toenmalige burgemeester van Bussum , dhr. Holthuizen, wilde 1 cannabisverkooppunt in zijn gemeente om wildgroei van handel in drugs bij kroegen en op straat te verminderen. In het Gooi werd al in de zeventiger jaren hasj en wiet gebruik gedoogd. Verkoop geschiedde in het jongerencentrum door een officieel aangestelde huisdealer. Feitelijk was dit model de voorloper van het huidige coffeeshopbeleid.

Piramide mocht van de gemeente geen VOF , BV of eenmanszaak zijn. De cannabiswinkel moest in een stichtingsmodel passen. Dat gebeurde , de naam werd bedacht ( Piramide staat voor de driehoek die ons cannabisbeleid mogelijk maakt : Burgemeester/Commissaris/ Officier v. Justitie) en de winkel opende haar deuren op de Landstraat.

Enige jaren later werd er verhuist naar de Kapelstraat 43a, waar de winkel nog steeds te vinden is. De sfeer was als die in een jongerencentrum. Een gratis kopje koffie of thee, veel spelletjes en prachtige wandtekeningen gaven een ontspannen gevoel.

In 2010 werd het de hoogste tijd voor verandering. Een grootschalige verbouwing werd eind mei voltooid. Er wordt niet langer met voorverpakte zakjes hasj of wiet gewerkt, er wordt ter plekke afgewogen en verpakt. Onze bezoekers kunnen de zorgvuldig geselecteerde cannabisproducten zien en ruiken en daarna een keuze  maken. Dit past binnen onze kwaliteitsstrategie en niet voor niets geldt : ontevreden ? geld terug!

Piramide is volwassen geworden en hoort naar onze bescheiden mening bij de beste coffeeshops van Nederland. Vele connaisseurs komen iedere week langs om een keuze te maken uit onze exclusieve menukaart. Er wordt uitsluitend gewerkt met kleinschalige en biologische kwekers. De import hasj wordt geleverd door liefhebbers, dit “hippienetwerk” bestaat al meer dan 35 jaar !

Piramide is een kleinschalige cannabiswinkel die uitsluitend bedoeld is voor de lokale markt. Onze site is bedoeld om relevante informatie te verstrekken aan iedereen die meer over ons wil weten.